Tradició vs Modernitat

Respecte al tema plantejat, pense que és a causa de l'evolució de les persones i la societat. Però nosaltres com a futurs docents, tenim la possibilitat que mantindre eixos jocs populars amb què hem crescut i evitar que desapareguen per complet del mapa.
En primer lloc, part de la culpa és de les noves tecnologies, i és que com deia abans, nosaltres no parem d'evolucionar, apareixen nous jocs i aplicacions cada vegada per a xiquets de més primerenca edat. Pareix quelcom molt simple, però si des dels 3 anys ja li estem donant una tablet o mòbil a un xiquet o xiqueta, ho estem fent dependent d'això, en compte de proporcionar-li un domino o unes boletes. Amb açò, vull arribar que a més que són altres temps, ja que abans es passaven la vida en el carrer jugant i corrent, mentres que ara això ja no esta tan ben vist, ja que els xiquets i xiquetes entre setmana han d'estar a casa, fent tasques, etc, perquè es perd la pràctica d'estigues jocs i els pares es limiten a portar als seus fills a algun esport i ja està. És esta una de les raons per la qual els esports creixen i els jocs tradicionals van decaient. També una altra de les raons, seria els mitjans de comunicació i les influències, ja que els esports estan dia rere dia en la televisió (els xiquets i xiquetes és el que veuen) i crega models de persones totalment iguals. I jo com futur docent, continuaré emprant (sempre que este a mon abast) aquells jocs tradicionals que no hauríem de perdre mai, fent que els aprenguen en el centre i puguen practicar-los entre ells. Respecte a jocs tecnològics, també tractaré d'usar-los sempre que siguen necessaris i ho crega convenient, ja que com he dit abans la societat evoluciona i els docents hem d'estar en contínua formació.

La pilota valenciana és un esport autòcton i el més important de la Comunitat Valenciana junt amb les seues variants, a pesar de perdre influència amb l'arribada de nous esports i l'auge dels esports "de sempre" (futbol, bàsquet, tenis, etc.) seguix practicant-se i no s'ha de perdre la seua pràctica en la comunitat. Jo sóc de Requena, un poble situat en l'interior de la Comunitat Valenciana, quasi junt amb Castella La Manxa. Després de buscar informació sobre el meu poble i la pilota, no he trobat absolutament res, a més de buscar relacions directes per mitjà d'algun camp o pista però no hi ha cap. Després de consultar-ho amb mon pare i ma mare, he arribat a la conclusió que a Requena no es pràctic molt eixe esport. En relació, el meu iaio m'ha comentat que jugaven a les boletes amb pedres o jocs com el simple pilleta-pilleta. Després, he parlat sobre la situació amb mon pare, m'ha comentat el mateix, a més d'afegir jocs com els tassos o els croms, on es jugaven els mateixos, a més de practicar esports com el futbol o l'esquash. Amb els esports tradicionals, la qual cosa ha passat ha sigut que han anat decaient molts fins a quedar-se amb un nombre de practicants baix, inclús altres fins a la desaparició. Han deixat de ser cridaners per a les noves generacions, simplement perquè no els veuen i com el que veuen són els esports habituals i comuns de hui en dia perquè això és el que practiquen. Jo pense que es van canviar amb l'arribada de les noves generacions, és a dir, amb el canvi d'època produït amb l'arribada de les noves tecnologies, a finals dels 90 i l'arribada dels 2000.
I al meu parer, no són dicotòmics, és a dir, poden conviure perfectament els uns amb els altres, és més seran més competents si saven desembolicar-se en ambdós jocs que si només ho saben fer en u. Per tant, no es busca que es juguen als tradicionals o als actuals, sinó que es complementen els uns amb els altres.






Comentarios

  1. La presente reflexión me ha parecido muy interesante. Es cierto, que los deportes tradicionales han ido desapareciendo como bien explica mi compañero y han dado paso a los deportes de masas, acompañados por las nuevas tecnologías. Además, me ha parecido muy completa la argumentación sobre por qué se han ido sustituyendo estos juegos que durante tanto tiempo han ocupado las calles de nuestros antepasados. De la misma manera, la conclusión final sobre la búsqueda del equilibrio entre ambas disciplinas, es fundamental, para abrirle a los estudiantes el abanico de oportunidades en lo que se refiere al ámbito de la actividad física. Así mismo, opino lo mismo y dada la argumentación que es bastante detallada, la nota es de 10.

    ResponderEliminar
  2. Bon dia Nacho, Molt bona reflexió, em trobe d'acord en tu en moltes de les idees exposades.
    Per una banda, pense que les noves tecnologies, son una part important de l'actualitat, a més actualment és una realitat que es troben fent competencia a antigues tradicions i un fum de jocs tradicionals.
    Com a mestres, hem de saber eliminar aquesta competència i com expliques al text, fer que es complementen i es milloren uns a les altres, sense necesitat d'eliminar cap de les dos.
    Per tant i després d'haber llegit l'argumentació la nota es de: 10.

    ResponderEliminar
  3. Buenos días Nacho, estoy de acuerdo con tu argumentación ya que haces hincapié en que nosotros como docentes no deberíamos olvidar los juegos tradicionales con los que hemos crecido, pero también es bueno que utilicemos las nuevas tecnologías para aplicar variaciones en el aula. Como bien dices es conveniente que no se pierdan ni los tradicionales, ni los actuales porque los dos tienen la misma importancia, es decir, hay que buscar un equilibrio entre los dos tipos. Por lo que considero que has hecho una excelente reflexión, la nota sería un 10.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

EXPERIENCIA PRÀCTICA TRINQUET UV.

El meu esport alternatiu.